divendres, 7 de febrer del 2014

66 - Sant Andreu de Lliurona


L'accés per arribar al poble de LLiurona i la seva esglesia es fa a peu. S'hi pot arribar en cotxe per 3 llocs diferents. Tots, igualment, tenen el seu temps ja que es troba situat al bell mig de la muntanya lluny de qualsevol facil accés.
En cotxe, per pista asfaltada, fins al coll de la Creu hi podeu arribar desde Albanyà agafant la pista que porta al Bassegoda i després agafar el trencant cap a Lliurona.
Desde l'Empordà i desdel poble de Cabanelles hi podeu accedir per la pista de terra (també indicada) que surt de la carretera que puja fins a la Mare de Déu del Món.
La tercera opció (no l'he fet mai) és desde la Garrotxa, desdel poble de Beuda també hi ha una pista (diria que asfaltada) que també arriba fins al coll de la Creu però hi ha un senyal de prohibit vehicles que no siguin veins i no me l'he volgut jugar mai per si em trobo els rurals.
Una vegada al Coll de la Creu, ja caminant, s'ha d'agafar una pista de terra (direcció nord-oest) que passa pel costat del cementiri, arriba a l'Hostal de l'Arç i per un sender s'arriba al poble.

1 comentari:

  1. Quin accés és més curt o millor amb el cotxe? Des d'Albanyà o des de Cabanalles? Gràcies.

    ResponElimina